Please wait
Please wait

Smartare Hem

Trygghet handlar om så mycket mer än bara ett larm, en väktare och en dekal. Det handlar om tillgänglighet och kontroll. Om att veta vad som sker, när det sker. Och inte bara vid inbrott, utan även när barnen kommer hem från skolan, när fukten i källaren blir för hög, när svärfar snubblat och slagit sig eller när värmen behöver sättas på i fritidshuset.

Målet med vårt arbete är att med hjälp av den senaste tekniken förenkla ditt, vårt och alla andras liv så att vi med gott samvete kan ägna oss åt roligare saker än att fundera på ”om källarfönstret verkligen är stängt?” eller ”är det mögeltrisk på vinden?” Därför har vi tagit fram den generationens aktiva larm och smarta hem tjänst som gör att du enkelt kan få kontroll på de saker du vill få kontroll på i ditt hus eller på jobbet – direkt i datorn eller mobilen. Så att du i lugn och ro kan fortsätta med resten av ditt liv.

Vi erbjuder låga eller inga månadskostnader för ett uppkopplat larm och smart hem där du som kund äger din utrustning från början. Istället för dyra månadskostnader, bemannade larmcentraler och väktare som många andra leverantörer har, erbjuder vi en digital portal där du har valfrihet att även låta en bemannad larmcentral få larmmeddelanden om du vill och när du vill och utan bindningstid.

WeBeHome - Well Being Home - wherever you are

WeBeHomes kunder finns över hela världen

Kunder över hela världen.


Z-Wave kopplar ihop.

Z-Wave är en trådlös teknik som gör vanliga hushållsprodukter, såsom ljus , dörrlås och termostater "smarta". Z-Wave produkter "pratar" med varandra trådlöst och säkert och kan nås och styras via din telefon , surfplatta eller dator.

Genom att använda en Z-Wave gateway kan du ansluta till de saker inne i ditt hus oavsett om du är hemma eller när du är borta. För närvarande finns det nästan 1000 olika Z-Wave-produkter som alla arbetar tillsammans så att du kan välja de produkter som är rätt för ditt hem.

Z-Wave är en teknik som kräver lite energi. Många Z-Wave enheter är batteridrivna. Z-Wave är också självroutande, dvs strömsatta enheter agerar förmedlare av radiosignaler för att säkerställa att signalerna kommer fram. Har en enhet dålig kontakt går det att placera en strömsatt Z-wave enhet någonstans på vägen mot Gatewayen för trafiken ska fungera bättre.

Z-Wave by WeBeHome

Larm från WeBeHome EN-50131-1 certifierat

Larm som är certifierat.

Vi har en separat basenhet för larm som kommunicerar på ett eget protokoll med larmsensorer.

Fördelarna med att skilja på basenhet för larm och andra typer av smarta hem enheter är att larm funktionen är mer kritiskt. T ex så behöver den fungera även vid strömavbrott och kommunikation med sensorer ska inte störas av t ex signaler från lampor, mätare mm. Dessutom är den certifierad enligt Europa normerna för trådlösa larm EN-50131-1 grad 2.

Alla sensorer och reläer som kopplas till basenheten går att använda i vår smarta lösning, t ex kan en rörelsedektor tända Z-wave styrd belysning.


Kameror

Kameror är ett av de mest effektiva sätten att få kontroll över vad som händer utan att vara på plats. Det kan vara allt ifrån att se att barnen kommer hem hela och rena, att husdjuret mår bra samt att i värsta fall kunna se att det faktiskt är ett inbrott eller att det brinner.

Med vår lösning kan du titta live i kameror både från våra Appar och Web portal. Dessutom börjar den spela in bilder och spara dom central hos WeBeHome när ett larm utlöses. I PREMIUM abonnemanget går det dessutom att lägga upp egna regler för när inspelning ska ske.

D-Link DCS-932L går att ansluta till WeBeHome

Tellstick Net via Telldus Live används av WeBeHome

Telldus Live

Telldus Technologies utvecklar produkter för att trådlöst styra 433.92 Mhz strömbrytare via radiosignaler. En av de smartaste sakerna är att de kan styra ett stort antal strömbrytare från olika leverantörer, t ex Nexa.

Vi kopplat ihop vår tjänst med Telldus tjänst som heter Telldus Live för att kunna styra strömbrytare och dimmers. Genom att använda Tellstick Net blir allting IP baserat utan att det behövs finnas någon lokal dator.

Det innebär att du via vår iPhone, Android eller Web App kan fjärrstyra allt. Dessutom kan strömbrytare styras av händelser, kalender och scenarion för att få en riktigt bra lösning som underlättar din vardag.


Installation som du kan göra.

De flesta kan installera systemet själva på några timmar. Först kopplar du in basenheten i ett vägguttag och till ett nätverksuttag. Därefter fortsätter installationen och konfigurationen genom webläsaren på din dator.

Varje installation är unik men det finns några enkla riktlinjer:

 • Montera basenheten där det finns tillgång till eluttag och nätverksuttag ( och telefonuttag om larm via telefonuppringning också önskas). Om det ska användas som inbrottslarm är viktigt att ingen kan komma åt basenheten utan att passerad ett larmat område.
 • Sätt magnetkontakter på ytterdörrar och ange att de ska vara ”aktiva” i hemmaläge för att ge ett bra skalskydd. På de dörrar som ni använder ofta anger du att de ska vara en fördröjning för att undvika falsklarm om någon glömmer att larma av innan de öppnar dörren.
 • Placera rörelsedetektor så att eventuella ”objudna gäster” måste passera dem. Undvik att rikta dem mot fönster och värmekällor eftersom de kan reagera på förändringar i ljus och luftströmmar.
 • Rörelsedetektorerna är immuna mot husdjur som väger upp till ca 18 kg. Immuniteten försämras dock kraftigt om husdjuren kan röra sig mer än 1 meter över golvet. Undvik därför att rikta rörelsedetektorerna mot trappor.

Hur strömbrytare, brandvarnare, gaslarm, översvämningsdetektorer, temperaturmätare m.m. bör placeras kan du läsa om i installationsanvisningarna på webben på respektive enhet.

Installation

WeBeHome - Larm och Smarta Hem

Företaget

WeBeHome har varit verksamt på den svenska säkerhetsmarknaden i över 10 år. Först som ren grossist med försäljning till larmåterförsäljare och sedan 2010 med direktförsäljning till slutkund. Företaget startades i Sundsvall (Abell Security i Sundsvall AB) men har sedan 2008 sitt huvudkontor i Stockholm och bytte 2013 namn till WeBeHome AB. Vi erbjuder en modern, lättanvänd larm och smarta hem lösning som bygger på ett avancerad laram i kombination med modern IT-teknologi - till priset av ett vanligt larm.

Några av de områden vi täcker är:

 • Inbrottslarm
 • Smart hem
 • Kameraövervakning
 • Temperatur- och fuktmätning
 • Brand- och gaslarm
 • Översvämningslarm
 • Styrning av belysning
 • Trygghetslarm
 • Grannsamverkan

WeBeHome säljer produkterna inom EU och tjänsten globalt. WeBeHome är också ägare och driftansvarig för WeBeHome portalen på den globala marknaden med kunder från ett stort antal länder.


VD Niclas Gruséus.

Niclas Gruséus tog över bolaget och rollen som VD 2008 men en målsättning att omforma verksamheten för att dra nytta den moderna infrastruktur och IT-teknik som idag finns tillgänglig. Med över 20 års erfarenhet med IT-lösningar inom olika branscher samt ett brinnande intresse för att skapa en lösning som underlättar livet som husägare har Niclas en perfekt bakgrund och drivkraft.  Niclas har utbildning både inom el-tele området, ekonomi och senast en MBA utbildning från Henley Management Collage.

Niclas Gruseus - MD for WeBeHome
Australia, Belgium, Colombia, Croatia, Cyprus, Denmark, France, Greece, Iceland, India, Italy, Lebanon, Malaysia, Netherlands, New Caledonia, New Zealand, Norway, Poland, Romania, Russia, Saint Lucia, Singapore, Spain, Sweden, Switzerland, Taiwan, Thailand, United Kingdom, USA

Company information

Back to top

© 2013 WeBeHome AB. ALL RIGHTS RESERVED

Facebook  LinkedIn  Google bookmark  Digga